Have
Hurra, WEED! (DET ER IKKE SÅ SLÆRT)

Hurra, WEED! (DET ER IKKE SÅ SLÆRT)

Indblik i haven
Der er mindst omkring hundrede arter af ukrudt i hollandske haver, hvoraf de mest berygtede og mest vedholdende er formalet hylde, padderok og johannesbinde. Alle tre har så stærke rødder, at det næsten er umuligt at luge dem. Ukrudtstypen i din have siger meget om jorden og dens kvalitet. Lider du for eksempel af padderok, betyder det, at haven har mangel på mineraler. Så arbejde at gøre, hvis du vil forbedre dette.

Andre ukrudtsfakta: brændenælder og kværnet hylde vokser i næringsrig jord, følfod foretrækker jord med en dårlig struktur, og kløver elsker nitrogenrig jord.

Fremstilling af gødning fra ukrudt
Det lyder måske skørt, men du kan lave gylle af ukrudt og lade haven nyde godt af det. Bemærk venligst: vi taler ikke om hele stykket ukrudt, for du kan ikke bruge frøet i blomster, blomsterknopper og rødder. Det gør stilkene og bladene, fordi de indeholder mineraler som mangan, magnesium, jern og kobber. Disse er meget værdifulde for haven.

Du kan rive stilkene på kompostbunken eller lave flydende gødning af dem. Sidstnævnte kaldes også gylle og er meget hurtigere og nemmere at lave end kompost. For at gøre dette lader du ukrudtsstykkerne rådne i en beholder med regnvand og hælder dette i havens planter. Især potteplanter elsker dette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *