Have
SÅDAN LIGGER DINE SKÆREGRUND ET HJØRNE

SÅDAN LIGGER DINE SKÆREGRUND ET HJØRNE

Skæresæson
Nogle gange gør du dit allerbedste, men dit klippeprojekt ender i ingenting. Det kunne bare være årstiden. Det bedste tidspunkt at starte stiklinger er om foråret. Der er så tilstrækkeligt lys og varme til, at stiklingerne kan rodfæste godt og give den første vækstspurt. Ikke for koldt, ikke for varmt og dejligt lys, det er det bedste grundlag.

Måder at tage stiklinger på
Der er forskellige måder at tage stiklinger på, for eksempel elsker én stikling at rode i vandet og det er ikke tilfældet med sukkulenter. Desuden har du med den ene plante nok med det ene blad og med den anden plante har du brug for en større stængel. Vælg altid en stærk, moden plante til at tage stiklinger, ikke en, der bare står. Det er næsten umuligt at beskrive stiklingsmetoden for hver stueplante, men vi lister et par populære planter og fakta nedenfor:

Som regel har du med sukkulenter som kaktus, aloe vera og sanseviera kun brug for en lille del af planten. Ofte er det nok at skære et blad. Det gør du altid med en ren og skarp kniv, så du ikke beskadiger planten for meget. Lad derefter ‘såret’ tørre en dag eller to på et stykke køkkenpapir og læg derefter stiklingen i eller på pottejorden. Og så? Hav en masse tålmodighed!
Planter, der producerer deres egne luftrødder – det er de lange, brune guirlander på planten – såsom monsteraen, er de nemmeste at formere. Man skærer et stykke af planten af ​​lige under luftroden og sætter derefter stiklingen i vand. Det er ikke kun dekorativt, man kan også se, hvordan roden skrider frem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *