Have
DET SKAL DU BEMÆRKE, NÅR DU KØBER HUSPLANTER

DET SKAL DU BEMÆRKE, NÅR DU KØBER HUSPLANTER

Betingelsen
Ser planten ikke så livlig ud ved første øjekast? Stol på din egen mavefornemmelse, for den er ofte ikke i optimal stand. Især blade fortæller meget om plantesundhed, så sørg for at inspicere dem grundigt. Er de slap? Lider de af misfarvning? Er planten pænt fyldt? Eller har han lidt af løvfald? Det første indtryk er det vigtigste.

dyrerod
Nu gælder det om at se lidt mere grundigt på planten. Bogstaveligt talt mere grundigt, for du skal studere pottejorden nøje. Du kan muligvis se fejl kravle. Og det vil du helst ikke have. Bank på glasset et par gange – ikke for vildt – for at se, om der kommer noget ud. Tjek også nøje på og mellem bladene, om der er insekter eller måske svampe. Spotter du fejl? Lad i så fald hellere stueplanten stå.

Grene
En plante med godt helbred har smuk og stabil vækst. Disse kan ofte spores tilbage til grene. Tjek også om stænglerne er pæne og robuste og om der er knopper til nye grene. Og lad os se det i øjnene: du foretrækker at vælge den smukkeste og mest fyldige plante, gør du ikke? Hvis du kan vælge mellem planter med mange eller få stængler, så gå altid efter den med flest grene. Også selvom den anden plante allerede blomstrer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *